• Пробиотици ProLact - космическите храни | София: 088 5205153 | Пловдив: 032/621902

Новини

  • 21.03.2021

Кюстендилска пролет се проведе със съдействието на ProLact

За 54-ти път, с мащабен спектакъл се проведе празникът на град Кюстендил и конкурсът за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2021 г. Въпреки ограниченията, заради пандемичната обстановка, събитието се излъчи онлайн и донесе множество приятни емоции на повече от 100 хиляди зрители от цялата страна.

Тази година, с подкрепата на натуралните български пробиотици ПроЛакт и Община Кюстендил, Вероника Василева беше избрана за мис „Кюстендилска пролет“, в голяма конкуренция с още 15 красиви девойки. Дванайсетокласничката спечели сърцата на журито, съставено от бивши победителки в конкурса, сред които и една от първите участнички - Николина Христова, спечелила конкурса през 1973 г.

Награда беше връчена и на първите две подгласнички на победителката - Бригита Андонова и Мира Христова, която взе и допълнителна награда за любимка на публиката, чрез SMS гласуване от зрителите. В това издание на конкурса, близките и приятелите на участничките се включиха чрез видео връзка, за да ни разкажат малко повече за красивите девойки и да приветстват публиката и журито да гласуват за тях. Водещи на събитието бяха Емануела Миланова и Чавдар Ненов.

За доброто настроение на зрителите се погрижиха изпълнителите Димана Крумова, Василиа Петрова и Дара Екимова, която изпя новият си сингъл „Война“, създаден с подкрепата на пробиотиците ПроЛакт.

Кюстендилска пролет е първият конкурс за красота в България, който се отличава от повечето популярни, защото пресъздава традиции и ритуали, още от тракийско време, със своята богата художествена програма. Трите избрани девойки символизират нежната стъпка, с която пролетта идва, младостта и новата надежда, подобно на трите нимфи – Харитите от древните оброчни плочки, намерени под Хисарлъка. Таз годишните девойки приеха от своите предшественички богатствата, с които гр. Кюстендил се гордее – минералната вода, плодовете и хляба.

ПроЛакт подари на всички участнички натурални български пробиотици, съчетали традициите в производството на кисело мляко с Лактобацилус Булгарикус, с иновациите в сферата на биотехнологиите.

© ПроЛакт Трейд ЕООД 2004-2024. Всички права запазени!
Официален разпространител за България на пробиотици ProLact